Inloggen

Koffie Fris Blog

Het laatste nieuws
Verdachte ter zake vernieling ingesloten door Recherche regio Oost

Verdachte ter zake vernieling ingesloten door Recherche regio Oost

Een samengesteld team o.l.v recherche regio Oost heeft op vrijdag 13 november de 38-jarige F.D. aangehouden.

De leiding van een onderstation van een telecommunicatiebedrijf te Stoelmans eiland deed op maandag 9 november aangifte van vernieling van 107 zonnepanelen ter waarde van een groot geldbedrag in SRD. Volgens verklaring van de aangever dienen de panelen voor een goede telefoonverbinding voor de plaatselijke leefgemeenschap te Stoelmanseiland. In het weekend van 6 november 2020 moeten de vernielingen van de zonnepanelen door onbekenden zijn verricht.

Bij aankomst van het samengesteld team o.l.v. recherche Regio Oost te Stoelmans eiland op donderdag 12 november, werd er een onderzoek ingesteld. Aan de hand van de verklaringen en aanwijzingen van de bewoners kwam er een verdachte in beeld. Deze verdachte die bij een familielid te Stoelmanseiland logeerde, was inmiddels vertrokken naar zijn woonadres te Gransanti.

Het onderzoeksteam deed toen op 13 november Gransanti aan, waar de verdachte F.D. werd aangetroffen en aangehouden. Bij de voorgeleiding heeft F.D. verklaard een drugsverslaafde en psychisch gestoorde man te zijn en bepaalde momenten vernielingsneigingen krijgt.

Vanwege de vernielingen is de telefoonverbinding te Stoelmanseiland gebrekkig. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is F.D. in verzekering gesteld.

Bron: KPS

robertv

robertv

Bekijk alle berichten van robertv

Technisch Directeur van Social Suriname.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie