Tarieven Lege Gascilinders aangepast

PARAMARIBO 27 januari 2021- De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) maakt bekend dat de waarborgsom van 20lbs, 28lbs en 100lbs gascilinders is aangepast. De nieuwe prijzen zijn respectievelijk SRD 448, SRD 548 en SRD 1150. Deze aanpassing geldt per 25 januari 2021. De EBS wenst te benadrukken dat de waarborgsom enkel en alleen bij het aanschaffen van een nieuwe gascilinder wordt betaald.

De prijs voor het hervullen van een gascilinder is NIET aangepast. Voor het hervullen van een gascilinder van 20lbs betaalt de klant in Paramaribo nog steeds SRD 35,75, voor een 28 lbs gasfles is dit SRD 48,50 en voor een 100 lbs is dat SRD 186. In de overige districten kunnen de prijzen wegens logistieke redenen met enkele SRD’s verschillen. Een lijst met de officiële gastarieven is te vinden op de website van de EBS op.

De gasprijzen worden vastgesteld door het Ministerie Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EOTI). Bij constatering van eventuele prijsopdrijving door wederverkopers en depothouders kan dit worden doorgegeven aan het Ministerie van EOTI afdeling prijscontrole.

Het bestellen van een 40 lbs of 100 lbs gascilinder is ook mogelijk via Whatsapp. Stuur een WhatsAppbericht naar het nummer 8576093, met vermelding van het klantnummer en het aantal te leveren gascilinders.

Bron: EBS

Commentaren

mood_bad
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe

    Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt