Suriname zit vol met medicinale planten en kruiden!

Planten zijn niet alleen mooi, maar hebben soms ook een geneeskrachtige werking. In ons mooie binnenland vind je talloze voorbeelden. Sommige planten en kruiden bevatten geneeskrachtige stoffen die de gezondheid gunstig beïnvloeden. De methoden worden vaak al eeuwenlang gebruikt en van generatie op generatie doorgegeven.

Een voorbeeld is Fugu Fugu Minti (officiele naam: plectranthus amboinicus), een muntsoort met een dik blad. Thee van de bladeren drinkt men bij verkoudheid, hoest, keelpijn, ingewandswormen, aarsmaden, hartkloppingen, maagklachten en darmkrampen. Ook worden de bladeren verwerkt in kruidenbaden om je lichaam af te koelen bij koorts.

Een tweede voorbeeld is Stanfasti (officiele naam: gomphrena globosa). Van de bladeren en bloemen wordt thee gemaakt welke wordt gedronken bij diabetes. Dit zou zorgen voor een verlaging van de bloedsuikerspiegel.
Ben jij ook benieuwd welke geneeskrachtige planten en kruiden allemaal in het binnenland verstopt zijn? Ga ook eens mee met een van onze tours en de lokale bevolking vertelt je graag nog veel meer!

Contact: Packed & Ready Travel N.V.

Commentaren

mood_bad
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe

    Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt