Netflix verliest 200.000 abonnees in minder dan 100 dagen, dit is waarom

Netflix sloot het eerste kwartaal van dit jaar af met 221,6 miljoen abonnees, iets minder dan het laatste kwartaal van vorig jaar.

San Francisco: Netflix-aandelen verloren dinsdag een kwart van hun waarde nadat het bedrijf had onthuld dat het aantal abonnees in het eerste kwartaal van dit jaar was gekrompen. Het was de eerste keer in tien jaar dat de toonaangevende streamingtelevisiedienst abonnees verloor. Het bedrijf wijt de kwartaal-op-kwartaal-erosie aan de opschorting van zijn dienst in Rusland als gevolg van de invasie van Moskou in Oekraïne.

Netflix sloot het eerste kwartaal van dit jaar af met 221,6 miljoen abonnees, iets minder dan het laatste kwartaal van vorig jaar.

Het technologiebedrijf in Silicon Valley rapporteerde een netto-inkomen van $ 1,6 miljard in het onlangs afgesloten kwartaal, vergeleken met $ 1,7 miljard in dezelfde periode een jaar eerder. Netflix-aandelen daalden met ongeveer 25 procent tot $ 262 in aftermarket-transacties die volgden op de publicatie van de winstcijfers.

“We groeien niet zo snel als we zouden willen”, zegt Netflix in een winstbrief.

“Covid vertroebelde het beeld door onze groei in 2020 aanzienlijk te verhogen, waardoor we dachten dat het grootste deel van onze vertragende groei in 2021 te wijten was aan de Covid-vooruitgang.”

Netflix is ​​van mening dat factoren die de groei ervan belemmeren, zijn onder meer de tijd die het kost voor huizen om toegang te krijgen tot betaalbare breedbandinternetdiensten en slimme televisies, samen met abonnees die hun accounts delen met mensen die niet bij hen thuis wonen.

De streaminggigant schat dat hoewel bijna 222 miljoen huishoudens betalen voor zijn service, accounts worden gedeeld met meer dan 100 miljoen andere huishoudens die de televisiestreamingservice niet betalen.

“Het delen van accounts als percentage van ons betalende lidmaatschap is in de loop der jaren niet veel veranderd, maar in combinatie met de eerste factor betekent dit dat het moeilijker is om het lidmaatschap in veel markten te laten groeien”, aldus Netflix.

Netflix is ​​vorig jaar begonnen met het testen van manieren om geld te verdienen met mensen die accounts delen, bijvoorbeeld door een functie toe te voegen waarmee abonnees iets meer kunnen betalen om andere huishoudens toe te voegen.

Een andere factor voor Netflix is ​​de hevige concurrentie van titanen als Apple en Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Populair