Minister van openbare werken brengt kennismakingsbezoek aan het district Marowijne

In zijn serie oriëntatie bezoeken naar de districten, bezocht Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) op donderdag 21 januari het district Marowijne. De bewindsman werd daarbij vergezeld van districtscommissaris Olivia Dominie van Marowijne Zuid- West (Moengo) en districtscommissaris Clyde Hunswijk van Marowijne Noord- Oost (Albina).

De dependance van het directoraat Openbaar Groen in het ressort Moengo beschikt over goede faciliteiten, dit is helaas niet het geval in het ressort Albina. Er is besloten dat er gewerkt zal worden aan tenminste 1 goed kantoor voor Albina. Volgens de bewindsman is er ook in Marowijne een teveel aan personeel en zullen er ambtenaren afgevloeid moeten worden, als er geen werk voor ze is. Personeelshervormingen zullen in elk district plaatsvinden. Verder geeft hij aan dat in elk district het mogelijk moet zijn om vergunningen vanuit het ministerie aan te vragen, daar wordt aan gewerkt.

Dc Olivia Dominie van Marowijne Zuid- West (Moengo) was blij met de komst van de minister in het district Marowijne omdat er problemen zijn die de minister het best persoonlijk dient waar te nemen. Urgente kwesties zijn onder andere, onbegaanbare wegen, bruggen die in slechte staat verkeren en lozingen en trenzen die opgehaald moeten worden. Volgens Dc Clyde Hunswijk van Marowijne Noord- Oost (Albina) zijn er 4 projecten die prioriteit hebben, waaruit 2 zijn gekozen om direct aangepakt te worden. De Ingipipaweg en de Le Grand Baldewstraat worden betegeld en de Anjoemarabrug over de Anjoemarakreek wordt aangepakt.

Volgens het nieuwe beleidsplan van het Ministerie van Openbare Werken moeten Dc’s vanaf 2022 zelf zorgen voor onderhoud van de infrastructuur in hun district. Volgens Dc Dominie is dit haalbaar als het Ministerie van Openbare Werken het voorwerk nu doet en de grote zaken aanpakt, zodat de Dc’s door kunnen gaan met het onderhoud. Dc Hunswijk stelde dat dit beleid realiseerbaar is, als de nodige middelen van de regering hiertoe worden verstrekt.
Op maandag 25 januari starten de meest urgente werkzaamheden waarbij er zoveel als mogelijk gewerkt zal worden met lokale aannemers en personeel van Openbare Werken. Minister Nurmohamed heeft vanaf zijn aantreden als Minister van Openbare Werken in juli 2020, al 9 van de 10 districten in ons land voor een werkbezoek aangedaan. Alleen het district Sipaliwini rest nog.

Bron: Wegenautoriteit

Commentaren

mood_bad
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe

    Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt